четвртак, 23. јул 2015.

UMETNIČKO-EDUKATIVNA RADIONICA "U POTRAZI ZA LEPIM"



U ponedeljak, 03. avgusta, u Tehničkoj školi Mladenovac, sa početkom u 10h, Asocijacija za podršku nauke, kulture i umetnosti „NOUMENA“ će početi sa realizacijom umetničko-edukativnog programa „U potrazi za lepim“. Program je besplatan i namenjen je učenicima sedmog i osmog razreda osnovnih škola, kao i svim srednjoškolcima sa teritorije GO Mladenovac i GO Sopot. Program će trajati od 03. do 14. avgusta, a realizovaće se svakog radnog dana, u terminu od 10 do 13h. Učesnici programa biće u prilici da se upoznaju sa celokupnim procesom stvaranja umetničkog dela u glini - od njegovog modelovanja pa sve do završnog pečenja. Takođe, učesnici će biti u prilici i da se upoznaju sa osnovnim pojmovima i kriterijumima za prosuđivanje umetničkog dela, značenjem pojma estetike, sa predmetom kojim se estetika kao filozofska disciplina bavi, sa problemom definisanja lepog u umetnosti, kao i sa razlikama i sličnostima između umetnosti i zanata. Radovi učesnika umetničko-edukativne radionice „U potrazi za lepim“ biće predstavljeni javnosti u okviru manifestacije „20. Revija stvaralaštva dece i mladih Beograda, koja se svake godine održava u Centru Sava. Mladenovačkoj publici će radovi, koji su nastali na svim do tada realizovanim umetničko-edukativnim programima „U potrazi za lepim“, biti predstavljeni u okviru istoimene izložbe, u Centru za kulturu Mladenovac, u drugoj polovini oktobra 2015. godine. Program „U potrazi za lepim“, sa njegove dve propratne izložbe, ima za cilj razotkrivanje i ukazivanje na stvaralaštvo mladih koji žive na teritoriji Gradske opštine Mladenovac, na njegov obim i kvalitet. 

Gradska uprava Grada Beograda - Sekretarijat za sport i omladinu i Gradska opština Mladenovac doprineli su u značajnoj meri realizaciji programa obezbeđivanjem neophodnih sredstava za finansiranje.

четвртак, 2. јул 2015.

LETNJA ŠKOLA STVARALAŠTVA



Program Letnje škole stvaralaštva je trajao od 01. 07. do 31. 08. 2015. godine. Više o programu možete saznati na našoj facebook stranici: www.facebook.com/udruzenje.noumena.