петак, 23. децембар 2016.

IZLOŽBA RADOVA NASTALIH NA KULTURNO-OBRAZOVNOM PROGRAMU "ART OMNIBUS"


U utorak, 20. decembra 2016. godine, u Centru za kulturu Sopot, otvorena je izožba radova nastalih na kulturno-obrazovnom programu „Art omnibus“. Izložba predstavlja završnicu istoimenog projekta, a prezentuje najbolje radove nastale na ovom besplatnom godišnjem programu, organizovanom za mlade sa teritorije Gradske opštine Mladenovac i Gradske opštine Sopot. Na izložbi učestvuje trideset učesnika sa preko osamdeset radova. 
Grad Beograd - Sekretarijat za sport i omladinu doprineo je i u značajnoj meri pomogao realizaciji izložbe obezbeđivanjem neophodnih sredstava za finansiranje, dok je Centar za kulturu Sopot, za potrebe realizacije izložbe, ustupio na korišćenje svoje prostorije.


петак, 2. децембар 2016.

GODIŠNJA IZLOŽBA RADOVA DECE I MLADIH MALDENOVCA


U sredu, 30. novembra 2016. godine, u Centru za kulturu Mladenovac, otvorena je Godišnja izložba radova dece i mladih Mladenovca. Izložba predstavlja završni deo projekta „Promocija stvaralaštva dece i mladih Mladenovca“, koji je Asocijacija za podršku nauke, kulture i umetnosti „Noumena“ realizovala pod pokroviteljstvom Gradske opštine Mladenovac. Na izložbi su predstavljeni najbolji radovi, nastali tokom 2016. godine na besplatnim umetničkim programima „U potrazi za lepim“ i „Art omnibus“, koji su organizovani za mlade sa teritorije Gradske opštine Mladenovac i Gradske opštine Sopot, a realizovani su pod pokroviteljstvom Grada Beograda - Sekretarijat za sport i omladinu. Projekat „Promocija stvaralaštva dece i mladih Mladenovca“ nastao je sa ciljem da afirmiše i promoviše stvaralaštvo dece i mladih sa teritorije Gradske opštine Mladenovac, ukaže na njegov obim i kvalitet i doprinese njegovom pozicioniranju na lokalnom nivou, ali i šire.